CJP korting en acties juli 2024

4.498261877172656
862 reviews
260 weergaves vandaag
8 kortingscodes verzilverd vandaag

De CJP-pas, wie herinnert hem zich niet? De pas voor vele kortingen op culturele uitjes en nog veel meer plezier, welke je als scholier vroeger vaak gratis kreeg! Maar dit platform voor cultuurliefhebbers is nog altijd bestaand, en biedt voordeel voor mensen van alle leeftijden. Naast kortingen op culturele uitjes zoals festivals, theatherbezoeken, musea en concertzalen heeft CJP tevens een groot assortiment aan kortingen op dingen als verzekeringen en elektronica- en kledingwinkels!

Hoewel de verschillende passen op zich al voor mooie kortingen zorgen, wordt de aanschaf van zo’n pas natuurlijk nog leuker wanneer je dit doet door middel van een mooie aanbieding!

Dr-discount.nl monitort voor jou gratis en voor niets de nieuwste CJP korting,

zodat je als eerste op de hoogte wordt gebracht wanneer er een nieuwe korting actief is! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrief op dr-discount.nl! Bovendien heeft dr-discount niet alleen kortingscodes voor deze webshop, maar ook voor een breed scala aan andere webwinkels! Dat het inschrijven bij dr-discount de moeite waard is, bewijzen de CJP aanbiedingen uit het verleden wel. Zo was er een actie actief welke klanten 15% korting op een tweejarig abbonement opleverde, en gaf een andere promocode CJP recht op een Zalando tegoedbon ter waarde van 15 euro bij de aanschaf van een nieuwe CJP pas!

Op computers kan je zelf korting krijgen, kijk even op de site van a-mac-kortingscode

En ook voor studenten is er regelmatig extra korting te verdienen: weer een andere kortingscode CJP zorgde voor 9% discount op de aanschaf van een CJP/Knaeck jaarabbonement voor studenten! Het inschrijven bij dr-discount verplicht je tot niets en is geheel gratis: kortom, waar wacht je nog op?

lees meer
Houd mij op de hoogte van de nieuwe promoties van CJP

Je krijgt maximaal 1x per week een e-mail met de acties van CJP. Je kunt je altijd afmelden.

 

Wat verkoopt CJP?

CJP bestaat inmiddels al meer dan 50 jaar, en is geboren uit een liefde voor cultuur: de missie is om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen onder de 30 jaar. De organisatie werkt nog altijd zonder subsidie, en werkt samen met vele culturele partners en bedrijven. Naast een kortingspas worden er ook nieuwsbrieven en magazines voor leden uitgebracht, en worden er leuke events georganiseerd.

De CJP Cultuurkaart speelt een belangrijke rol bij de financiering van cultuureducatie voor middelbare scholieren: jaarlijks spenderen scholen bijna 11 miljoen euro bij culturele aanbieders door middel van deze kaart! De culturele evenementen waar je met je pas met korting naartoe kunt zijn erg veelzijdig. Zo kun je bijvoorbeeld lekker naar de bioscoop met een CJP korting Pathé: regelmatig is er een korting van 2 euro op alle filmvertoningen bij alle vestigingen van Pathé (let er op dat deze korting soms niet geldig is op bepaalde dagen, dit kan per vestiging verschillen).

Houd je van musicals? Ook dan zit je helemaal goed: met de CJP korting musical ontvang je tot maximaal 50% korting op de entreeprijs voor musicals zoals bijvoorbeeld The Bodyguard, Disney´s Beauty and the Beast, Soldaat van Oranje en Anne! Bovendien ontvang je met de pas ook flinke kortingen op theater- en muziekvoorstellingen: denk hierbij bijvoorbeeld aan geselecteerde concerten in de Melkweg, Paradiso, het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, Carré, de Parade, het Nationale Ballet, de Koninklijke Schouwburg en nog veel meer!

Ook aan korting op festivals is geen gebrek met de CJP-pas: bezoek met korting bijvoorbeeld de Zwarte Cross of Valtifest, en ontvang korting op gearrangeerde busreizen! Houd je meer van musea? Uiteraard geeft de pas ook recht op korting bij ´s lands meest vooraanstaande exposities in de bekendste musea: denk aan het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis, Paleis Soestdijk en de Beurs van Berlage! Gek op lezen? Ontvang met je pas tot wel 25% korting bij boekhandel AKO; 10% korting op Engelstalige boeken in het American Book Center, of bezoek het Writers Unlimited Festival in Den Haag met wel 50% korting!

Genoeg cultureel vermaak om uit te kiezen dus (of om natuurlijk allemaal te doen en te beleven!). Waar bestaat de overige korting van de pas dan uit? Ten eerste zijn vele winkels waarvoor de passen korting bieden. Bij CJP korting winkels kun je onder andere denken aan een CJP korting Perry Sport of AktieSport van 10 %, of een CJP korting CoolCat met de kortingscode-Coolcat (ten tijde van het schrijven van dit artikel is deze laatste korting niet actief), of een korting in winkels van WE van wel 15 %! Hiernaast scoor je ook een leuke CJP korting trein via de kortingsregeling CJP Schooltour, en zorgt de CJP korting zorgverzekering voor een leuke korting op een aantal verzekeringen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een korting tot 20 euro op een speciale studentenverzekering, een jongeren basisverzekering vanaf 72 euro (dat is erg goedkoop!), een korting van 25 % op een scooterverzekering, of tot wel 80 % korting op een autoverzekering! Tot slot ontvang je met de pas ook fikse kortingen op de aanschaf van bijvoorbeeld een MacBook, Ipad Mini 4, en regelmatig op geselecteerde fietsen!

 

Soorten Passen

CJP geeft een aantal verschillende passen uit: bekijk hieronder welke het beste bij jou past!

 • De reguliere CJP-pas is bedoeld voor cultuurliefhebbers tot 30 jaar.
   
 • De CJP/Knaek studentenpas is,zoals de naam al zegt, voor mbo- hbo- en wo-studenten. Hierbij is tevens een handige Knaek app te downloaden!
   
 • De MBO-card is speciaal voor mbo-studenten.
   
 • De CJP cultuurkaart is voor studenten in het voortgezet onderwijs, oftewel scholieren die op de middelbare school zitten. Bijna alle leerlingen in het voortgezet onderwijs ontvangen deze kaart gratis via school: de school gebruikt de cultuurkaart onder meer om culturele activiteiten met de klas mee te betalen. Doet de school niet mee aan de cultuurkaart? Dan kan deze uiteraard zelf worden besteld.
   
 • De CJP/BCA docentenpas is voor docenten die werkzaam zijn in het voortgezet onderwijs. Hierbij zit tevens een BCA-abbonement. Dit Bedrijfs Cultureel Abbonement biedt docenten aanvullende korting op meer dan 750 culturele evenementen, met kortingen die kunnen oplopen tot wel 60 %.
   
 • De CJP docentenpas is voor docenten en onderwijsondersteunend personeel in het middelbaar onderwijs. Met deze pas heeft de medewerker een ruime keus uit aanbiedingen uit de cultuur, kunst en entertainment.
 

Bestellen en Betalen

Het bestellen van een CJP-pas gaat eenvoudig via de website. Na het selecteren van de door jou gewenste pas en het invullen van je gegevens, machtig je CJP om jaarlijks éénmalig het abbonementsgeld van je rekening af te schrijven. Hiernaast is het ook mogelijk om met Ideal te betalen: vanaf de eerste verlenging wordt het jaarlijkse bedrag dan echter ook automatisch van je rekening afgeschreven. Je betaalt in dit geval dus alleen het eerste jaar via Ideal. Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, ontvang je je pas binnen 5 werkdagen in huis: je CJP-nummer ontvang je direct per mail, zodat je meteen kunt profiteren van alle voordelen die de pas te bieden heeft.

Hierbij ontvang je tevens de inloggegevens voor Mijn CJP, zodat je zelf online je zaken omtrent de pas kunt regelen. Vergeet niet om bij het bestellen de juiste kortingscode CJP in te voeren, om zo te profiteren van de op dat moment geldende korting CJP via dr-discount! De prijzen van de passen verschillen: sommigen zijn gratis voor scholieren, en de CJP/Knaek pas kost 25 euro per jaar. CJP probeert de prijzen zo laag mogelijk te houden: door het stijgende prijspeil in Nederland, is de prijs van de pas in 2015 voor het eerst in 9 jaar aangepast.

Hiernaast is het ook mogelijk om direct een pas te kopen op het CJP-kantoor in Amsterdam of bij de Kunstuitleen in Utrecht en in Breda. Let er op dat een eventuele kortingscode niet geldig is voor passen welke je op deze locaties koopt: dit soort acties zijn alleen online geldig.

 

Handige Tips

Check wwww.cjp.nl/kortingen voor een actueel overzicht van alle op dit moment geldende kortingen.

 • Ben je verhuisd of wil je andere gegevens wijzigen? Dit doe je zelf snel en gemakkelijk via Mijn CJPop de website. Hier kun je onder andere je rekeningnummer of adres wijzigen, of jezelf uitschrijven voor de nieuwsbrief.
   
 • Heb je onverhoopt je welkomstcadeau niet ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice, zodat dit kan worden nagekeken en er voor gezorgd kan worden dat je deze eventueel alsnog ontvangt.
   
 • Ben je je pas kwijt? Voor 5 euro kun je een vervangende pas aanvragen. Dit regel je door in te loggen op Mijn CJP en vervolgens te klikken op ‘pas kwijt/beschadigd.’ Check of al je gegevens nog kloppen en machtig vervolgens CJP om éénmalig 5 euro van je rekening af te schrijven. Zodra de betaling binnen is, wordt je nieuwe pas binnen twee weken naar je huisadres gestuurd.
   
 • Weet je je CJP-gegevens niet (meer) ? Je CJP-nummer staat op je pas, en staat tevens vermeld op de nieuwsbrieven en op de adresdrager van het C. Magazine (boven je NAW-gegevens). Je kunt je CJP-nummer ook terugvinden op het je rekeningafschrift: het kenmerk van je jaarlijkse betaling (de acht cijfers voor de schuine streep) is ook je CJP-nummer.
   
 • CJP activeren? Bepaalde kaarten, zoals de Cultuurkaart en de mbo-kaart, dien je zelf na ontvangst te activeren. Dit doe je eenvoudig via respectievelijk cultuurkaart.nl/activeren of mbocard.nl.
   
 • Heb je een Knaekpas? Download dan app met de speciale activatiecode welke op je pas staat: met deze app krijg je studentenkorting bij vele winkels zoals Subway, New York Pizza en Christine le Duc, maar ook op Jupiler Bier!
   
 • Ben je een student, en wil je je reguliere CJP-pas omzetten naar een CJP/Knaek Studentenpas? Dit is mogelijk wanneer je onder de 25 jaar bent. Stuur in dit geval een bericht via het contactformulier: je pas wordt dan omgezet met ingang van de eerstvolgende verlengingsdatum. De kosten voor de CJP/Knaekpas bedragen 25 euro per jaar.
   
 • Staat er een EYCA-logo op je pas? Dan krijg je ook bij instellingen in het buitenland korting met je pas! Bekijk EYCA.org voor een overzicht van alle kortingen.
 

Opzeggen

Wil je je abbonement opzeggen? Dit kun je eenvoudig regelen via Mijn CJP. Log in en klik op de button ´CJP opzeggen.´ In het volgende scherm vul je je gegevens in en klik je op ´verzenden.´ Let er op dat de opzegtermijn eindigt vanaf 4 weken voor de ingangsdatum van je nieuwe pas. Wanneer je pas dus op 1 maart verloopt, dien je je pas uiterlijk 28 dagen hiervoor (4 weken) op te zeggen: op 1 februari dus (het makkelijkst is het om dit ruim te nemen, en hiervoor een gehele maand in acht te nemen). Wanneer je te laat bent met opzeggen, kun je pas weer opzeggen nadat je huidige pas verlopen is. Je nieuwe pas is dan namelijk al in productie genomen, ,dus geldt je opzegging vanaf dat moment voor het daaropvolgende jaar.

 

Klantenservice

Wil je meer weten over het gebruik van je CJP-pas voor een bepaald evenement,

over de verschillende soorten kaarten, of over een bepaalde korting CJP? De klantenservice is het beste te bereiken via internet: op alle vragen welke worden gesteld via het contactformulier op de website, wordt binnen twee werkdagen geantwoord. Heb je liever sneller contact? Stel je vraag dan via Twitter aan @CJP of @CJPCultuurkaart. Het webteam is bereikbaar op werkdagen van 09:00 uur ’sochtends tot 17:30 ’s middags.

Heb je een vraag of een cultureel voorstel of aanbod voor de redactie? Stuur je verzoek of suggestie dan naar [email protected].

 

Tot Slot

Ben je door het lezen van dit artikel enthousiast geworden over de vele mogelijkheden van de CJP- pas?

Wacht dan niet langer en schrijf je direct in voor de nieuwsbrief van dr-discount.nl, zodat de nieuwste CJP korting de eerstvolgende keer geheel gratis in je mailbox verschijnt!

Naast regelmatig een leuke actie of discount omtrent deze culturele pas, heeft dr-discount ook nog heel veel andere kortingscodes voor ontelbaar veel andere webwinkels voor je!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een kortingscode voor de webwinkel van H en M? Of voor een leuke vakantie bij D-Reizen? Of voor lekkere luchtjes bij Parfumswinkel of een nieuwe telefoon in de webshop van The Phone House? Je inschrijving voor de nieuwsbrief van dr-discount verplicht je tot niets, en geeft je toegang tot een schat aan kortingscodes en mooie deals die je kunt gebruiken om iemand iets cadeau te doen, maar natuurlijk ook voor jezelf! Schrijf je dus snel vrijblijvend in en profiteer gratis van voordeel op de beste webshops van Nederland!


reacties

reageer