Veelgestelde vragen

Wat is een actiecode of kortingscode?

Een kortingscode is een code die een webshop uitgeeft. Met deze code kun je bij de desbetreffende webshop direct kortingen krijgen op een bestelling bijvoorbeeld op ene product van Zalando met een Zalando kortingscode. Soms krijg je een x % bedrag korting, bijvoorbeeld 30 % en soms krijg je een vast bedrag korting bijvoorbeeld 10 euro. Ook zijn er kortingscodes waardoor je je bestelde product, gratis kunt laten afleveren. Vaak is het vereist om aan bepaalde voorwaarden te voldoen voordat je de kortingscode kunt gebruiken. Bijvoorbeeld aan een minimum bestelbedrag. Houd er rekening mee dat een kortingscode soms ook wordt omschreven als actiecode, promotiecode, actiecode, vouchercode of couponcode.

 

Wat wordt er bedoeld met kortingsbon, actiebon en coupon?

De kortingsbonnen kun je meestal niet online gebruiken. Je moet de bon of coupon uitprinten en met de bon naar de winkel gaan om gebruik te kunnen maken van de actie of korting. Soms is een kortingsbon ook een kortingscode. Meestal staat er dan een nummer op de kortingsbon, welk je kunt gebruiken op de website van de aanbieder.

 

Waarom geven webshops online kortingscodes uit?

Webwinkels willen graag dat hun klanten gebruik maken van hun webshop. Door mooie kortingscodes aan te bieden voor nieuwe producten of diensten, genereren de webwinkels (nieuwe) klanten. Het is voor de aanbieders een goede en effectieve manier om consumenten te overtuigen dat ze van hun webshop gebruik moeten maken. Ook worden mooie acties en couponcodes vaak aangeboden om huidige klanten te behouden en te prikkelen om meer producten te kopen.

 

Wat is de duur van een Kortingscode?

De duur van een kortingscode verschilt per webshop. Soms worden er kortingscodes uitgeven voor de duur van een paar weken. Er zijn acties die het hele jaar lopen en extra scherpe deals lopen soms maar één dag. Het is dus altijd raadzaam de voorwaarden van de acties goed door te nemen om ervoor te zorgen dat je met succes gebruik kunt maken van de kortingscode. Vaak kun je de kortingscodes niet zomaar gebruiken en moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat de kortingscode actief wordt. Lees de voorwaarden daarom altijd nauwkeurig door.

 

Hoe kun je korting krijgen met de kortingscode?

Kortingscode gevonden, mooi hoe kan ik de korting innen?

 • Surf via de link van dr-discount.nl naar de webshop die de code uitgeeft

 • Selecteer je product en stop ze in je winkelmandje

 • Tijdens het betaalproces zie je een veld waar je jouw kortingscode moet invullen. Let op: soms wordt de code ook wel promotiecode, actiecode, kortingscode, korting, promocode, voordeelcode, kadobon, couponcode, waardebon of waardebonnummer genoemd.

 • Vul hier de code in die je op dr-discount.nl hebt gevonden

 • De korting wordt meestal direct berekend en je betaald direct minder voor je product.

 

Wat zijn de verschillende soorten kortingen waarvan je gebruik kunt maken?

Een kortingscode of kortingsbon geeft meestal één van deze kortingen:

 

• Een percentage over het eindbedrag - Bijvoorbeeld 20% korting op je bestelling

• Een percentage over één bepaald product - Bijvoorbeeld 20% korting op parfum van Calvin Klein

• Een vast bedrag over het eindbedrag - Bijvoorbeeld €10 korting op je bestelling

• Een vast bedrag over één bepaald product - Bijvoorbeeld €20 korting op een jas van Adidas

• Een gratis product bij je bestelling - Bijvoorbeeld een gratis boek

• Gratis verzending van je bestelde producten

• Een éénmalige kennismakingskorting voor nieuwe consumenten (alleen van toepassing op je eerste bestelling)

 

Er is een probleem met het via dr-discount.nl gekochte product. Wat nu?

Als er een probleem is met een product dat je via een link van dr-discount.nl hebt gekocht, kun je voor vragen hierover terecht bij de webshop waar je jouw product hebt gekocht. Helaas kan dr-discount.nl je hierbij niet helpen omdat wij slechts een doorverwijzer zijn naar de aanbiedingen.

 

De kortingscode werkt niet waar ligt dit aan?

Check of je rekening hebt gehouden met onderstaande punten bij het invullen van de kortingscode:

 

 • Is de code geldig in combinatie met andere aanbiedingen of geldt de code alleen voor een specifiek product of -groep. Check de voorwaarden van de kortingscode die je wilt gebruiken.

 • Check of de kortingscode nog geldig is. Er zit bijna altijd een tijdlimiet aan de kortingscodes.

 • Check of je de kortingscode juist hebt ingevuld. Heb je gebruik gemaakt van hoofdletters of kleine letters, is de code volledig of heb je per ongeluk een spatie voor of achter de code gevoegd?

 • Check of je voldoet aan de minimale bestelwaarde (bijvoorbeeld vanaf €60). Als de waarde van je bestelling lager is, dan kun je geen gebruik maken van de kortingscode.

 • Soms kun je de kortingscode niet gebruiken omdat je al eens eerder iets hebt besteld bij de webshop en de code alleen voor nieuwe klanten is bestemd.

 • Soms kan het ook aan de website van de webwinkel liggen, geef dit dan aan bij de desbetreffende winkel.