Hoe werkt het

Al sinds 1991 is het mogelijk om commercieel te (ver)kopen op het internet, maar het duurde tot 1994 voordat er voor het eerst iets via internet verkocht werd: een pizza! In de afgelopen 20 jaar zijn de tijden flink veranderd. Het online winkelen, al dan niet met kortingscode of actiecode is niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij. Bijna iedereen heeft wel eens een kledingstuk, spel of boek gekocht via internet. Een groot deel van die mensen doet dit zelfs regelmatig. Daarnaast kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het product wel bestellen op het internet... Je vakantiekiekjes, dagelijkse boodschappen, een nieuwe tuinset of een lekkere parfum: het kan allemaal. Hoe wordt het winkelen nog een stukje leuker? Wanneer je producten met korting kunt kopen natuurlijk!

In fysieke winkels gaan veel meer mensen naar binnen wanneer ze reclamestickers met '10% korting!' 'opheffingsuitverkoop' of 'twee halen één betalen' zien hangen. Geld besparen spreekt bijna iedereen wel aan. Dit is online niet anders dan in de buitenwereld. Misschien dat je door deze kortingen precies genoeg geld over houdt om die leuke accessoires te kopen die je eerder al tegenkwam in de winkel. Of misschien alvast een cadeautje voor je vriendin die binnenkort jarig is? Het geeft mensen een goed gevoel als ze (veel) geld bespaard hebben. En wij kunnen je daar een handje bij helpen...

Hoe weet je nou wanneer een bepaalde winkel uitverkoopacties heeft? Niet iedereen heeft tijd om alle winkels af te gaan om te kijken waar geld te besparen valt, en het internet is al helemaal geen grote winkelstraat waar je even langs kunt lopen en waarbij je door elk raam een blik naar binnen kunt werpen om te zien wat er wordt aangeboden of welke kortingen er op dat moment actief zijn. Hier heeft Dr-discount.nl iets op bedacht: wij verzamelen elke kortingscode die er te vinden is en presenteren deze gestructureerd op onze webpagina. Ben je op zoek naar een Zalando kortingscode om nieuwe schoenen te kopen? Hier ben je aan het goede adres! Liever een kortingscode H&M, kortingscode Wehkamp of kortingscode Bol.com? Ook die zijn hier te vinden. Op de website van Dr-discount.nl kun je dus een kijkje nemen bij alle kortingsbonnen die actief zijn. Een handige zoekfunctie zorgt ervoor dat je meteen kunt zien of jouw favoriete webshop op dit moment een actiecode heeft lopen die je direct kunt gebruiken. Met een klik op de link wordt je eenvoudig naar de webshop gestuurd waar je soms de actiecode nog moet invoeren, en soms de korting al direct verrekend wordt. Niet elke promotiecode of coupon is online geldig. Er zijn ook kortingsbonnen die geprint moeten worden en daarna meegenomen moeten worden naar de winkel voordat je de korting kunt krijgen. Gelukkig is dit in Nederland minder vaak het geval dan in bijvoorbeeld Amerika. Wij houden het graag gemakkelijk!

Welke kortingscode en actiecode zijn er op dr-discount.nl te vinden?

Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een kortingscoupon voor. We noemen hier de meest voorkomende soorten kortingsbonnen op. Niet alleen online kortingen, maar ook kortingsbonnen die je in fysieke winkels kunt gebruiken worden op Dr-discount.nl getoond.

  • Geen verzendkosten. Precies zoals het er staat: wanneer je deze actiecode gebruikt hoef je geen verzendkosten te betalen bij de webshop die deze kortingscoupon aanbiedt. Natuurlijk zijn er ook webwinkels waar je nooit verzendkosten betaalt. Deze webshops zullen misschien andere acties hebben. Bij veel webshops betaal je echter, vooral als je een laag bedrag uitgeeft van bijvoorbeeld onder de €50,00 of €25,00, wel verzendkosten. Deze bedragen zijn vaak al snel €4,95. Zonde van je geld om dit uit te moeten geven aan verzending, terwijl het ook gratis kan met een van de kortingscodes dus!

  • Een bepaald percentage korting. Dit percentage kan variëren van 5% tot wel 70% korting. Vaak geldt deze aanbieding op de gehele bestelling die je geplaatst hebt bij de betreffende webshop, maar soms zijn bepaalde producten uitgesloten. Zo kan het bijvoorbeeld dat de actie alleen geldt op schoenen en jassen bij Zalando, maar niet op tassen. Of een webshop die verschillende soorten producten aanbiedt geeft geen korting op elektrische apparaten. De details worden altijd beschreven bij de actiecode. Lees dus goed op wat daar staat! Hoge kortingen boven de 50% gelden bijna altijd alleen op artikelen in de uitverkoop.

  • Een bepaald percentage korting op een bepaald product. Hierbij krijg je de korting dus juist niet over de gehele bestelling, maar wel op één bepaald product. Dit kan een parfum zijn, of kleding van een bepaald merk, of op boeken... De mogelijkheden zijn eindeloos!

  • Een bepaald bedrag korting. Denk hierbij aan een bedrag dat varieert van €5,00 tot wel €25,00 of meer op hele dure producten. Soms moet je een minimumbedrag uitgeven voordat deze kortingsbon ingewisseld kan worden. Dit staat altijd aangegeven. Er zijn promotiecodes waarbij de korting die je krijgt oploopt naarmate je meer uitgeeft bij deze webshop.

  • Gratis product bij je bestelling. Dit product kan van alles zijn, uiteraard afhankelijk van de webshop waarbij je winkelt. Bij een parfumerie zal je misschien een of twee proefmonsters met een nieuw of populair geurtje ontvangen, bij een boekenwinkel misschien het kinderboekenweekgeschenk of een klein prentenboek en bij een kledingzaak misschien een sleutelhanger of ander kleinigheidje.

  • Kennismakingskorting. Zoals het woord al zegt krijg je deze korting wanneer je voor het eerst kennis maakt met een webshop. Vaak moet je jezelf opgeven voor de nieuwsbrief van de desbetreffende winkel om zo de code in een e-mail te ontvangen, maar soms kun je gebruik maken van een algemene code. De webshop houdt rekening met je e-mailadres waardoor je de kennismakingskorting maar één keer kunt gebruiken. Het kan een bepaald percentage (bijvoorbeeld 5%) zijn, of een bepaald bedrag (vaak €5,00).

Waarom gebruiken webshops kortingen?

Hier zijn verschillende redenen voor. Denk maar eens terug aan bovenaan deze pagina waar stond dat meer mensen een winkel binnengaan wanneer er een aanplakbiljet met een actie getoond wordt. Dit is online niet anders! Wanneer een webshop dit soort aanbiedingen aanbiedt komen er meer klanten naar de webshop. Soms zijn dit nieuwe klanten die op deze manier een prettige eerste kennismaking met de webshop hebben, en soms zijn dit terugkerende klanten die ook een leuk extraatje verdiend hebben. Vaak verkoopt een webshop ook meer artikelen wanneer ze acties en codes hebben. Het maakt het online winkelen dus een heel stuk leuker voor zowel de klant als de aanbieder.

Hoe vind je een kortingscode of actiecode en hoe wissel je deze in?

Eigenlijk hebben we het hierboven al uitgelegd: een kortingscoupon kun je vinden op Dr-discount.nl. Daar klik je op de link die je automatisch doorstuurt naar de pagina van de webshop waar de code geldt. Is het een code die betrekking heeft op een bepaald producttype, merk of zelfs een bepaald product? Zorg er dan voor dat dit product in je winkelmandje zit. Is het een algemene code voor bijvoorbeeld gratis verzenden of een bedrag korting op de gehele bestelling? Dan maakt het niet uit welke artikelen je koopt. In het betaalproces kom je een veld tegen waar je de code kunt invullen. Afhankelijk van de webshop kan deze kortingscode ook kortingscoupon, actiecode, kortingsbon, cadeaubon, voordeelcode of promotiecode genoemd worden. Ook waardebon en waardebonnummer zijn termen die soms gebruikt worden. Wanneer je de code invult zal de korting direct berekend worden met het door jou uitgegeven bedrag. Het nieuwe totaalbedrag zal direct in beeld komen, vaak met daarboven het aantal euro's dat je bespaart.

Op Dr-discount.nl vind je dus het overzicht van allerlei kortingscouponnen en actiecodes. Met een klik op de knop ga je naar de website van de betreffende winkel, kiest het actieproduct en vult de code in tijdens het betaalproces. En voilà, je hebt geld bespaard!

Problemen bij het invullen van de kortingscode of actiecode, of klachten over een gekocht product

Wanneer het niet lukt om een aanbieding te gebruiken is het zinvol om na te gaan waarom dit misschien niet lukt. Was de kennismakingskorting alleen geldig op je eerste bestelling, en is dit de tweede keer dat je iets wilt kopen? Dan zal het niet mogelijk zijn deze code te gebruiken. Heb je een code om geen verzendkosten te betalen? Dan geldt er misschien een minimum bestelbedrag waar je nog onder zit. Dacht je 10 euro korting te krijgen op een bepaald merk? Misschien was dat dan alleen op geselecteerde artikelen en niet op de allernieuwste mode. Ook gelden sommige codes maar een dag, week of maand. Als deze termijn voorbij is kun je de code niet meer gebruiken. Kom je er niet achter waarom jouw actiecode niet werkt? Neem dan contact op met de klantenservice van de betreffende webwinkel. Dr-discount.nl is slechts een website die doorverwijst naar alle aanbiedingen.

Bij klachten over een product dat gekocht is na gebruik van een actiecode van Dr-discount.nl kunnen wij helaas ook niet helpen. Ook deze klacht zul je moeten uitleggen aan de klantenservice van de betreffende webwinkel.

Dr-discount.nl hoopt dat je veel plezier zult hebben van de kortingscodes die je op onze website gevonden hebt. Houd de website in de gaten want we zorgen ervoor dat de nieuwste acties direct op de website vermeld worden! Zo kun je keer op keer nieuwe producten met nieuwe kortingen kopen!