Invloed Smartphones op Millenials; sex, gezondheid, slaap en meer

Onderzoek: gebruik Smartphone millennials

 

Dat smartphone gebruik onder millennials (ook wel Generatie Y of Y-generatie genoemd) hoog is zal geen verassing zijn, maar het feit dat maar liefst 85 procent van alle millennials een smartphone heeft is wel noemenswaardig. Millennials zijn dan ook de grootste generationele groep die een smart device heeft.

Volgens hetSmartphone User Behavior Report van dr-discount brengen millennials ongeveer 14.5 uur per dag door met het kijken op social media, up-to-date zijn van het laatste nieuws, op het Internet zoeken naar informatie van winkels waarin ze geïnteresseerd zijn, daadwerkelijk online winkelen, en het vinden van een romantische partner op verschillende dating sites of dating apps.

Het feit dat smartphones steeds normaler worden in het dagelijks leven is de reden dat dr-discount en Coupofy uitbereid onderzoek hebben gedaan naar de verschillende smartphone gewoontes en het gebruik van smartphones in verschillende situaties. Het onderzoek naar smartphone gedrag bestond uit meer dan 2000 verschillende millennials (uit de VS) die verdeeld waren in twee gelijke groepen van vrouwen en mannen.

De Smartphone Als Communicatiemiddel

Social media is extreem belangrijk voor millennials - het gevoel hebben dat ze weten wat er op dat moment gebeurt en het gevoel dat ze niets missen. Interessant is dat veel millennials naast hun smartphone slapen om ervoor te zorgen dat ze gelijk social media of het laatste nieuws kunnen checken wanneer ze wakker worden. De meest populaire sociale netwerken blijven Twitter en Facebook, maar ook Instagram is erg populair.

Niets willen missen

Het beeld dat millennials geen afstand kunnen nemen van hun smartphone wordt door dit onderzoek duidelijk versterkt. Meer dan driekwart van de millennials slaapt naast hun telefoon, en 82 procent van alle gebruikers hebben een uur na wakker worden op hun telefoon gekeken.

De keerzijde is echter dat millennials zich depressief en ongerust voelen vanwege hun smartphone gebruik. Ze geven aan dat ze regelmatig op hun smartphone kijken omdat ze bang zijn dat ze anders iets gaan missen. Het gebruik van hun smartphone is bijna dwangmatig te noemen. Millennials geven zelf aan dat ze geïrriteerd raken door hun smartphone gebruik. Daarnaast maken ze zich ook zorgen over de veiligheid van zowel hun fysieke toestel als de veiligheid van hun data.

Hierdoor mag het duidelijk zijn dat een smartphone zowel het belangrijkste gebruiksmiddel is voor millennials maar ook gelijk een set van digitale handboeien. Millennials durven bijna geen afstand te nemen van hun smartphones omdat ze bang zijn dat ze iets missen – maar wanneer ze er wel gebruik van maken zorgt dit vaak voor frustratie. Dit lijkt een probleem dat in de toekomst alleen nog maar erger gaat worden.

Verdere Informatie Het 2016 Smartphone User Behavior Report heeft nog veel informatie over de verschillende manieren waarop millennials hun smartphone gebruiken. Ook is er meer informatie over de manier waarop millennials hun smartphone gebruiken voor sociale en romantische contacten en hun koopgedrag. Voor meer informatie, volg de link naar het volledige verslag.

Bekijk hier de hele PowerPage: Millenials en hun Smartphone gewoonten.

 

sep 27, 2016