Its not pinguin not panda maybe some other animal?

Quality core algoritm update but not the infamous google panda

Niemand weet wat het is, waarschijnlijk: ‘a rank brain’ (artificial inteligence).  Rond 6 tot en met 9 januari 2016 waren er veel fluctuaties in de ranking van de websites. Het was merkwaardig. Je zag je site s ’nachts omhoog schieten en s’ochtends weer naar beneden zakken. Op 6 en 7 januari schoten veel websites omhoog, maar helaas 9 januari zagen veel websites dat ze uiteindelijk lager door Google werden gewaardeerd dan vóór 6 januari. Was het de Google Panda update? Google Penguin? De geruchten machines maakten overuren over het internet.

Een van de theorieën is dat google test of de meta titles matchen met de content van de website.

Brian Dean van Backlinkco.com heeft een theorie: de ranking van zijn site: “how to get high quality backlinks” zou de curve van hoog naar laag hebben gemaakt om de volgende reden.

"Eerst schoot ik omhoog rankend op de keywoorden: ‘how to get high quality backlinks’, hierna heeft google rank brain bekeken hoe mijn bezoekers op mijn site reageerden. Google zag dat de bezoekers die op de keywoorden ‘how to get high’ binnenkwamen niet lang op mijn site bleven. De bounce rate was hoog." Hij vermoedt dat google om die reden besloot zijn website op 9 januari weer naar beneden te gooien in de ranking.

Andere SEO expert vinden deze theorie wat kort door de bocht. Er zijn namelijk sites; voornamelijk affiliatie sites, zoals dr-discount.nl en Skyscanner die juist NIET willen dat bezoekers lang op hun site blijven hangen. Want als de theorie van Brian klopt, zal dat verhaal juist een averechts gevolg hebben voor dit soort sites. Ik denk dat Google slim genoeg is om dat zelf ook te bedenken.

Ze vermoeden dat Google de tools aan het testen en finetunen is. Inmiddels heeft google bevestigd dat er een Core Search Ranking Update heeft plaatsgevonden. In tegenstelling tot wat velen dachten, heeft deze update niets te maken met de nieuw pinguïn release of Google Panda Update die er aan zit te komen.

Op deze site heeft google bevestigd dat het “maar” om een core search ranking update ging: https://www.seroundtable.com/google-core-ranking-21460.html


Google Panada Update


Google Panda Update


Google Panda Update


Google Panda Update

jan 27, 2016