Pokémon GO: grootste smartphone hype ooit!

Weer op straat bijna tegen iemand opgebotst die aan het scherm van zijn of haar mobiel geplakt leek? Grote kans dat het ging om een speler van Pokémon GO, de grootste smartphonehype tot nu toe.

Waar gaat PokemonGo over?

Pokémon Go is een spel dat zwaar leunt op de augmented reality (AR) technologie: via een scherm wordt op de echte wereld een virtuele laag gecreëerd met behulp van locatiebepaling via de GPS. In deze laag zitten de bekende Pokémon figuurtjes verstopt die de speler moet vinden en bevechten.

Het spel is een absoluut mega-succes. Het laat eerdere smartphonespelletjes als Candy Crush en Angry Birds ver achter zich. In mum van tijd stond het bovenaan de downloadlijst in de appstores van Google en Apple. Het aantal installaties zou nu al het astronomische aantal van Twitter benaderen, ofwel rond de 300 miljoen. Bekijk de realtime PokemonGo statistieken en de Pokemon handleiding op deze pagina.

Pokemon go hype  | dr-discount.nl

Controverses rondom PokemonGo

Bij zo’n massale populariteit konden controverses niet uitblijven. Politiediensten wereldwijd hebben al gewaarschuwd voor mogelijk gevaarlijke situaties in het verkeer omdat zoveel mensen op straat volkomen op het scherm van hun smartphone gefixeerd zijn. Bovendien kunnen de Pokémons werkelijk overal verstopt zijn. Een aantal spelers lijkt de werkelijkheid bij het spel volledig uit het oog verloren te hebben en loopt illegaal allerlei (kantoor)gebouwen, tuinen en ander privéterrein op om de Pokémons te vangen. Zo ook op begraafplaatsen en herdenkingsmonumenten. Bijzonder pijnlijk waren de klachten hierover van het Auschwitz-Birkenau museum en het Holocaust Memorial museum in de VS.

Eindelijk smartphonesucces voor Nintendo;

boost voor augmented reality? Na eerdere flops is het de ontwikkelaars van Nintendo dan toch gelukt door te dringen tot het smartphonetijdperk. In eerste instantie schoten de aandelen van het bedrijf dan ook omhoog. Financiële analisten waarschuwen dat de rage weleens eenmalig en kortdurend zou kunnen zijn (zoals bij bijvoorbeeld Candy Crush). Ook Nintendo zelf gaf een officiële winstwaarschuwing waarna de koers hard onderuit ging. Desalniettemin wordt verwacht dat het spel flink wat zal gaan opleveren.

Pokemongo | dr-discount.nl

Naast de winst voor Nintendo lijkt ook Google via moederbedrijf Alphabet Inc. te kunnen profiteren van het succes van Pokémon Go. De aandelen van Alphabet stegen samen met die van Nintendo. Maar vooral koestert men de hoop op een versnelde doorbraak van de AR technologie, waar Google vele honderden miljoenen in heeft gestopt. Meer weten over alle aspecten van Pokémon GO:

Pokemongo Infographic - dr-discount.nl

 

 

aug 5, 2016