Bitcoin 2016: de nieuwste ontwikkelingen en trends

BITCOINS VEROVEREN DE E-COMMERCE

Bitcoin is overduidelijk sexy! Zelfs reuzen als Microsoft en PayPal zijn hiervan overtuigd. Deze infographic brengt de laatste ontwikkelingen helder in kaart. Bitcoins worden steeds meer en vaker geaccepteerd en trekken ook durfinvesteerders aan die in veelbelovende tech startups investeren. Een blik op de ontwikkeling, de belangrijkste spelers en sectoren op de markt en de stap naar de reële wereld: bitcoins uit de pinautomaat.

Onstuimige groei van Bitcoin

De bitcoin groeit tegen de klippen op. De belangrijke wisselkantoren zagen hun transacties meer dan verdubbeld. KCoin, de grootste, kende zelfs een groei van 847%! In vergelijking met andere internet betaaldiensten zijn de cijfers helemaal spectaculair. Waar een dienst als PayPal zijn plafond lijkt te hebben bereikt is hier bij de bitcoin nog geen sprake van.

In het verloop van de koers laten we zien welke factoren de koers van de munt beïnvloeden. Beslissingen van overheden en activiteiten van hackers hebben de grootste effecten.

Het durfkapitaal stapt in

Veelzeggend is de toename van durfinvesteerders. Bekijk de groei van het durfkapitaal in bitcoins: van 2 M in 2012 tot 469 M nu! De infographic geeft de belangrijkste investeerders, de sectoren waarin wordt geïnvesteerd en de cryptogeldstartups die we in de gaten moeten houden weer.

Wereldwijde acceptatie

Het aantal bedrijven dat bitcoins accepteert neemt almaar toe. Inmiddels zijn ook reuzen als Microsoft en PayPal overstag gegaan. Op veel terreinen wordt de munt geaccepteerd. Ook non-profit organisatie als Wikipedia maken dankbaar gebruik van de bitcoin. We presenteren de acht belangrijkste sectoren die door de bitcoin worden aangetrokken.

Wie zijn de gebruikers

Opmerkelijk: bitcoins zijn vooralsnog een mannenzaak. Hier is nog veel terrein te winnen! Natuurlijk zijn er ook al bitcoinmiljonairs. Onder hen bijvoorbeeld de FBI en de geheimzinnige oprichter, Satoshi Nakamoto. Niemand weet wie dat werkelijk is, gespeculeerd wordt dat het om een groep van mensen gaat.

De enige virtuele munt?

Nee, er bestaan ook andere virtuele valuta, die ook in opkomst zijn, we laten de grootste zien. Tenslotte een overzicht over de bedreigingen en wat opmerkelijk feiten. Wist je dat de oprichter(s) inmiddels zijn genomineerd voor de Nobelprijs voor de economie?


Bitcoin 2016 - Ontwikkelingen, trends en nieuws

 

Gebruik de ondertaande code om de Bitcoin infographic op je site te plaatsen

Met dank aan onze partner BargainFox voor deze prachtige samenwerking.

Bekijk de zalando kortingcodes om geld te besparen bij je volgende aankoop.

Wil je stage doen in bali? Kijk bij onze stage vacatures.

References

dec 25, 2015