27 opvallende feiten over Startups... die de meeste mensen niet kennen

Startups doen het goed! Wereldwijd komen er elke maand honderden bij. De Verenigde Staten staat bovenaan met een totaal van maar liefst 4,8 miljoen en ook India doet het erg goed met 2 miljoen startups.

De reden voor deze groei van startende ondernemers is simpel: het is voor enthousiastelingen erg aantrekkelijk om eens een kans te wagen. Zo krijgen startende ondernemers in het Verenigd Koninkrijk bij investeringen tot de 100.000 pond een vermindering van 50% van de inkomensbelastingen. Vooral voor startups in de SilliconValley in Amerika is het goed te vertoeven. Het grootst aantal investeerders op Angel List is hier te vinden.

De meest winstgevende startups behoren tot de eenhoornclub. Bovenaan in deze club staat de smartphone app Uber met een geschatte waarde van maar liefst 51 miljard dollar! Met zulke getallen is het niet gek dat bedrijven er alles aan doen om ze over te kopen. Zo kocht Google YouTube op voor 1,6 miljard dollar en ging Facebook er met WhatsApp vandoor voor 19 miljard dollar!

Startups hebben een grote invloed op onze toekomst. Deze infographic laat op een overzichtelijke manier 27 opvallende feiten zien binnen de wereld van de startende ondernemer!

Startup infographic

Bekijk de Zalando kortingscodes.

Gebruik de ondertaande code om de infographic op je site te plaatsen

 

Auteur

Farid Rostami is de co-founder van verschillende startups waaronder FillUpMyLuggage. Hij schrijft graag over tech, startups & digital nomads. Daarnaast adviseert hij startups met hun business strategieën & online marketing. 

 

nov 25, 2015