Geld besparen doe je zo: 7 tips voor 2016

Hoe kan ik geld besparen?

Soms lijkt het wel alsof geld sneller van je bankrekening verdwijnt dan dat het erbij komt. Iedereen kan wel eens een extra steuntje in de rug gebruiken, maar veel mensen weten niet dat er talloze manieren zijn waarop ze eenvoudig geld kunnen besparen. Hieronder volgen een paar handige tips waarmee je je uitgaves gemakkelijk en snel kunt verminderen!

uitgaven beperken - hoe doe ik dat?Geldpot - kortingscodes helpen je daarbijJe kunt online geld besparen met onze coupons

Tip #1: Rijd niet te hard

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar toch rijdt het overgrote deel van de weggebruikers vaak harder dan toegestaan. Op wegen waar je 50 kilometer per uur mag rijden wordt gemiddeld 60 km/u gereden. Het gekke is dat het qua tijd niet eens zo heel veel scheelt, het vergroot enkel de kans op boetes en ongelukken. Als je je netjes aan de snelheid houdt dan loop je geen risico om plots geflitst te worden door een verstopte agent om de hoek.

 

Tip #2: Verkoop spullen online

Tegenwoordig zijn er erg veel webshops die je de kans geven om ook zelf tweedehandse producten te verkopen. Denk bijvoorbeeld eens aan Marktplaats of Bol.com! Kies een stel spullen uit die je wilt verkopen en zet deze online. Je krijgt vanzelf een bericht als er geïnteresseerden zijn. Op deze manier kun je zonder veel moeite een oude set DVD's of een te kleine trui verkopen.

Als extra tip is het slim om veel foto's erbij te plaatsen en om vooral duidelijk en eerlijk te omschrijven in welke staat het product is. Vooral bij online aankopen willen mensen zeker weten dat ze het juiste product kopen, en het is alleen maar onhandig als je daarna het product weer thuisgestuurd krijgt omdat de klant ontevreden was.

 

Tip #3: Drink water

In veel huishoudens gaan er honderden euro's om in de aanschaf van dranken. Melk, vruchtensappen, frisdranken, noem maar op! Vandaar dat het soms niet eens zo'n slecht idee is om eens gewoon lekker water uit de kraan te drinken. Dit is niet alleen erg gezond, het is ook nog eens erg goedkoop! Limiteer jezelf tot bijvoorbeeld 2 glazen Cola per dag en drink daarnaast lekker veel water.

 

Tip #4: Kortingscodes

Veel mensen weten het niet, maar er zijn talloze kortingscodes en coupons op het internet te vinden waarmee je korting kunt krijgen op leuke acties of aankopen van een bepaald bedrag! Zo kun je bij talloze webshops zoals Bol.com en H&M tijdens het afrekenen een code invoeren waarmee je opeens korting krijgt op je aankoop. Het enige waar je op moet letten is dat je aan de juiste criteria voldoet: vaak moet je een aankoop doen van een bepaald bedrag of producten kopen die onder een speciale actie vallen.

Er zijn zelfs verschillende websites die zich specialiseren in het vinden van deze handige vouchers en ze vervolgens gratis online zetten voor hun bezoekers. Eventjes rondzoeken op het internet en je hebt er zo een stel gevonden!

 

Tip #5: Carpoolen

Iedereen die een auto heeft weet dat bezine erg duur is, en dat de tank telkens weer sneller leeg lijkt te gaan. Vandaar dat carpoolen voor veel mensen een ideale uitvinding is. Als je in de buurt van een collega woont kun je voorstellen om samen naar het werk te rijden. De ene dag rijd jij, de andere dag weer je collega. Op deze manier halveer je de kosten voor het autorijden én heb je meteen ook nog wat te kletsen. Daarnaast is carpoolen ook nog eens erg goed voor het milieu!

 

Tip #6: Pak eens de fiets

Nederland is een echt fietsland, en toch pakken veel Hollanders vaak de auto omdat dit net wat sneller gaat. Het nadeel is dat je hiervoor toch weer wat benzine inlevert. Fietsen is gratis en gezond. Pak eens lekker de fiets als je naar de supermarkt gaat, of als je wat vrienden in het volgende dorp bezoekt. In deze tijd bieden veel bedrijven ook een fietsplan aan waarmee je voor een fikse korting een fiets aan kunt schaffen als je er vervolgens mee naar het werk fietst. Dit wordt gedaan om de gezondheid van de werknemers extra te bevorderen!

 

Tip #7: Zeg je abonnement op

Bijna iedereen is wel geabonneerd op een blad of een krant. Dit is zonde, want tegenwoordig is alles online (en meestal gratis) te vinden, terwijl je voor het abonnement wel moet betalen. Kruip eens lekker achter de laptop als je een interessant stuk wilt lezen, of bekijk 's morgens wat nieuwssites op je smartphone.

 

Dit zijn slechts een paar tips, maar als je ze direct gaat gebruiken dan kom je al een heel eind. Op deze manier kun je makkelijker je geld sparen en vervolgens uitgeven aan iets waar je écht van kunt genieten!

 

oct 31, 2015